Oväntat gott på grillen i sommar

Glöden sprakar, solen skiner och dofterna får magen att kurra. Testa de här sommarfavoriterna, som är lätta att laga och fyllda av både nya smaker och oväntade kombinationer.
Text: Ellinore Wagnervik

Baconinlindade äppelklyftor med honungsglaze

Sött, salt och krispigt i samma tugga. Här har vi en riktig goding till grillbuffén som lyfter smaker till en ny nivå. Denna aptitretare kan tillagas både med och utan glaze.

För 4 personer (2 klyftor var)

DU BEHÖVER:
• 8 klyftor äpple
• 4 skivor bacon
• 1 msk honung
• 1 tsk dijonsenap
• 1 tsk äppeljuicekoncentrat
• Lite svartpeppar

    SÅ GÖR DU:
    1. Dela fyra baconskivor på mitten så du får åtta bitar.
    2. Linda in varje äppelklyfta i en baconskiva.
    3. Rör ihop honung, senap, äppeljuice och peppar till en glaze.
    4. Grilla klyftorna på medelvärme i ca 10 minuter tills baconet blir krispigt.
    5. Mot slutet av tillagningen, pensla på honungsglazen och låt grillas i 2–3 minuter.


    Grillade persikor med burrata, basilika och citron

    Grillad ananas med vaniljglass och kanel

    För 4 personer
    DU BEHÖVER:
    • 4 persikor
    • 2 st burrata (à ca 125 g) • 1 dl färsk basilika

    • Olivolja
    • Flingsalt & svartpeppar
    • Saften från en halv citron

    SÅ HÄR GÖR DU:

    1. Dela persikorna i halvor, ta bort kärnorna.
    2. Pensla snittytan med lite olivolja. 3. Grilla persikorna med snittytan nedåt på medelvärme, ca 3–5 minuter, tills de får fina grillränder och blir lätt mjuka. Placera på serveringsfat.

    4. Dela burratan försiktigt och lägg ovanpå eller bredvid persikorna.
    5. Ringla över lite olivolja och citronsaft, krydda med flingsalt och svartpeppar.

    6. Toppa med färsk basilika precis innan servering.

    Enklare än så här blir det inte – och knappast godare. Söt, karamelliserad ananas möter kall vaniljglass och kanel i en somrig dessert som passar både vuxna och barn.

    DU BEHÖVER:

    • 1 färsk ananas
    • 2 msk farinsocker • 1 tsk malen kanel •1msksmör
    • Vaniljglass

    SÅ GÖR DU:

    1. Skala och skiva ananasen i ringar eller trianglar. Ta bort den hårda mittdelen.
    2. Pensla med lite smör och strö över farinsocker och kanel.

    3. Grilla ananasen på medelhög värme, ca 2–3 minuter per sida, tills den får fina grillränder och sockret börjar karamelliseras.
    4. Servera direkt med en kula vaniljglass på varje portion.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Liknande artiklar