En rundtur bland Strömstads bästa restauranger 

Smakresa i Strömstad!

Fisk & skaldjur, BBQ eller asiatiskt? Här har vi samlat sju av Strömstads bästa restauranger som verkligen är värda ett besök när ni befinner er i Bohusläns nordligaste stad med omnejd.  

Text: Jenny Andersson

Heat  

Alldeles intill Norra hamnen i Strömstad hittar ni den ljuvliga restaurangen Heat. Här får gästerna åka med på en smakresa genom flera delar av östra Asien. Restaurangen serverar rätter från några av de asiatiska köken, som exempelvis det japanska, kinesiska och thailändska. Gästerna kan välja från en lång rad av rätter, vilket garanterar något för alla matälskare. Heat har även många val för alla besökare som söker vegetariska, gluten- eller laktosfria alternativ.  

Restaurangbiografen Park 

Med filmtema i hela restaurangen blir er upplevelse här inte som någon annan. Restaurangen Park har något för de flesta smaker, men framför allt är den en dröm för alla köttälskare. I samma lokal som restaurangen ligger Strömstads biograf där de visar de senaste filmerna. Perfekt för en kombinerad film- och middagsdejt med andra ord. Park är en mysig restaurang som är skapad för att vara ett ställe att umgås på oavsett om det är middag med familjen, fördrink med vännerna eller en första dejt.  

Bokhandlarens Pub 

Baren som finns i restaurangen Bokhandlarens Pub på Sydkoster utanför Strömstad
Foto: Bohandlarens Pub

I en stämningsfull miljö på ön Sydkoster utanför Strömstad ligger denna unika pärla. Bokhandlarens Pub är en restaurang i kombination med ett mindre antikvariat där gästerna kan äta en middag med utsikt över havet. Restaurangen lagar typiska svenska kusträtter med inslag av olika europeiska kök. Här är menyn i ständig förändring, och här återfinns allt från sill till löjromstacos, men även chèvre chaud och smashburgare. Njut av Sydkosters vackra vyer med ett glas av Bokhandlarens unika viner i handen.  

Restaurang Stationen  

I Strömstads stationshus ligger den charmiga pizzerian Restaurang Stationen. Stationshuset byggdes 1909 och skapar en underbar miljö att avnjuta sin middag i. Om det är just pizza som lockar är Restaurang Stationen ett av de absolut bästa alternativen för er då de serverar precis allt som en bra pizzeria bör göra. Ät middag i denna historiska byggnad eller köp med en pizza och slå er ned utmed strandpromenaden.  

The Dubliner at Skagerack 

Utsidan av restaurangen The Dubliner at Skagerack.
Foto: Carina Andreasson/Mostphotos

I en klassisk societetsbyggnad från 1877 ligger The Dubliner at Skagerack. Restaurangen ligger på strandpromenaden i Strömstad och har utsikt över hela Södra Hamnen. Detta är en autentisk irländsk pub och restaurang där gästerna kan beställa diverse läckerheter från havet. På The Dubliner älskar man verkligen livemusik och restaurangen har ofta akter som framträder under kvällarna. Avnjut kvällen med havets delikatesser, härlig musik och en utsikt som är svår att slå.  

Laholmens Fisk 

Ett stenkast från Norra hamnen ligger Laholmens Fisk som är en av stadens mest välkända fisk- och skaldjursrestauranger. Njut av dagens fisk på uteserveringen en varm sommardag samtidigt som ni tittar på båtarna i hamnen och hör vågorna klucka. Laholmens Butik ligger vägg i vägg med restaurangerna där ni kan köpa med alla havets delikatesser hem eller till en picknick någonstans längs vattnet. 

Bullseye Saloon  

Foto: Bullseye Saloon

Med sin westerninspirerade inredning transporterar Bullseye Saloon er till en helt annan värld långt västerut. Och det är inte bara miljön och möblemanget som andas cowboys, prärie och gamla hederliga westernfilmer. På Bullseye Saloon kan ni beställa diverse BBQ-rätter så som hamburgare, revben och entrecote. Dessutom har de alla tillbehör man kan drömma om på en BBQ-restaurang. Hit kommer man med både vänner och familj för en riktig vilda västernupplevelse.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar