Skaldjur i världsklass från Grebbestad!

Färska skaldjur från Grebbestads lokala fiskebåtar är en klass för sig. Därför är det en ynnest att ICA Supermarket Hedemyrs kan få lov att erbjuda sina kunder exakt detta.  

Magnus Håkansson är en av fiskarna i Grebbestad som Hedemyrs handlar av. Han och delägare med anställda förfogar över tre fiskebåtar som fiskar räkor och kräftor. Deras fartyg heter SD62 Theres, SD43 Helgoland och SD95 Mia. Under sommarens högsäsong är det fullt upp. Ibland innebär det jobb alla dagar i veckan för Magnus med manskap.  

-För mig är det en gåta att inte fler gör som Hedemyrs. Det är helt rätt, att folk i kommunen får äta det lokalfiskade. Att importera blir dyrare och att äta till exempel danska räkor på västkusten är ju snudd på korkat. Så all heder åt Hedemyrs för att de lägger några kronor extra. Det gläder ju alla och för egen del blir det även lite smickrande för oss. Det är enbart positivt att de tar tillvara på denna möjlighet, berättar Magnus.  

Magnus Håkansson. Foto: Helena Johnsson.

Hedemyrs har köpt skaldjur direkt från fiskebåtarna sedan drygt två år tillbaka. Enligt överenskommelse lägger fiskarna på en extra slant per kilo på priset för de produkter som Hedemyrs köper. Detta för att skapa en situation som gynnar bägge parter. Hedemyrs säljer skaldjur av absolut högsta kvalité och framför allt känner fiskarna att de gör en god affär.  

-Utan mellanhänder löser vi det mycket snabbare och smidigare. Responsen från våra kunder är oerhört positiv. Vi får ofta höra hur underbart goda skaldjuren är, kunderna frågar vilken fiskebåt som räkorna kommer från och liknande. Det är väldigt uppskattat på alla plan, säger Jacob Bengtsson, handlare på Ica Supermarket Hedemyrs.  

Att handla nyfångat och lokalproducerat har enbart positiva effekter. Minskade transportsträckor är mer miljövänligt. Det lokala näringslivet får en push ekonomiskt. Plus att färskt alltid smakar bättre.  

-Oftast skickas skaldjur ner till Göteborg efter fångst, där de säljs på auktion. För oss på Hedemyrs är det viktigt att handla lokalt för att det främjar Tanums Kommun på många sätt, säger Jacob.  

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar