Stora Hotellet – Fjällbackas stolthet!

Med inspiration från när och fjärran, en mix av dåtid och nutid samt en trivsam, avkopplande miljö. Stora hotellet i Fjällbacka erbjuder en unik variation.

Stora Hotellet i Fjällbacka öppnade 2019 i nuvarande regi, men i på grund av pandemin blir 2022 det första riktiga året.
-Sommaren 2022 kommer bli helt fantastisk, säger hotelldirektör Daniel Gustafsson.

Hotellbyggnaden har långa anor bakåt i tiden. Redan 1834 slog Mamsell Charlotta Hanqvist upp portarna för sitt gästgiveri och handelsbod. Många skepnader senare är Stora Hotellet idag en oas för avkoppling och underbar mat i fantastiskt trivsam miljö. 

-En av våra tre restauranger, skärgårdsrestaurangen Mamsell, döpte vi efter Charlotta Hanqvist. Ett medvetet drag för att hålla historien nära oss i nutiden, berättar Daniel Gustafsson. 

Mat och dryck är ett självklart fokus på Stora Hotellet. Tre olika restauranger plus en utsökt vinkällare skapar ljuvliga möjligheter att mätta alla sinnen och smaklökar. Restaurangen Asado har sydamerikanskt fokus, där du kan avnjuta grillad fisk tillsammans med ett par goda drinkar. På Grano äter du bland annat pizzor med det lilla extra. 

-Variationen vi erbjuder är ganska unik. Dessa upplevelser i klassisk bohusmiljö är svårslagen och vi har redan massor av bokningar från utlandsbesökare. Många vill till Stora Hotellet och Fjällbacka, säger Daniel. 

De senaste ombyggnaderna inkluderar ett japanskt spabad, med liten bastu och loungeområde. Mötet mellan det moderna och hotellrummens design är en mjuk och spännande krock. Inspirationen är hämtad från Kapten Klassens världsomseglingar. Kaptenen är ännu en tidigare ägare av byggnaden. Rustika detaljer har bevarats, i både rum och matsal. I den nedre våningens hotellrum återfinns detaljer och kartor från kaptenens favorithamnstäder. Buenos Aires, Casablanca, Bombay och Yokohama – för att nämna några.  

Stora Hotellet är ett givet vardagsrum för Fjällbacka under högsommaren. Både för ett restaurangbesök eller längre övernattningar. Men verksamheten och möjligheterna till semester är goda även under lågsäsong. Målet är att driva hotellet med aktiviteter året runt. Redan idag fortsätter verksamheten med hummerfiske-paket i oktober.  

-Fjällbacka är fantastiskt även under lågsäsong. Landskapet här är så föränderligt, vilket lockar både nära och långväga besökare. Där vill vi erbjuda det lilla extra: oavsett hög- eller lågsäsong, säger Daniel Gustafsson.  

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar