Scen-magi och skärgårdsvillor

Sparbanken Tanum är den lokala banken i Bohuslän. Personlig, närvarande och med hjärta för bygden. Möt två av bankens företagskunder och inspireras av deras verksamheter. Kanske är det dit någon av årets utflykter tar dig i år? 

Scen på Bönn
Strax utanför Hamburgsund hittar du en dold pärla – Scen på Bônn. I ett gammalt stenbrott har en unik spelplats tagit form som en del av den vackra naturen i norra Bohuslän. Bland granitklippor, salta bad, mängder med mjukglass och middagar skapar den ideella föreningen Scen på Bônn den kompletta upplevelsen för hela familjen. 

Vi kollade läget med Ulf Sörkvist som är ordförande i föreningen, han berättar vad som händer härnäst. 

– Äntligen har vi en säsong utan restriktioner på grund av pandemin! Många trevliga arrangemang är på gång. Att sitta och njuta av föreställningen en sommarkväll, men historiens vingslag runt sig i denna fantastiska miljö är ganska häftigt – det måste jag säga. 

Ulf Sörqvist. Foto: Helena Johnsson

På den naturnära scenen finner vi Sveriges artistelit, som om omgivningarna inte vore anledning nog för ett besök. Föreningen hyr scenen av kommunen och anläggningen används till kulturella arrangemang sommartid. Det råder inga tvivel om att den här platsen erbjuder någonting för alla. Som ideell förening är all hjälp viktig, därför är Ulf och hans kollegor glada över att Sparbanken Tanum är deras sponsor.  

– Att ha en stabil sponsor gör att vi vågar göra investeringar för en bättre upplevelse för besökarna, så det är väldigt värdefullt för oss. Det ger oss förutsättningarna för både utveckling, underhållning och hållbart företagande.  Scen på Bônn är också en av Sparbanken Tanums företagskunder. Ulf berättar att valet av bank främst avgjordes med anledning av den lokala närvaron.  

– Sparbanken Tanum har fortfarande ett kontor kvar i lilla Hamburgsund, och det känns viktig för oss att vara lokala i alla led. Den trygga hjälpande handen från banken är värdefull och när det dessutom är en så trevlig bank finns det inget att klaga på.  

Skärgårdsvillan Villa Akvarellen.

Villa Akvarellen
Sedan sommaren 2012 står Villa Akvarellen öppen för besökare från land och rike, en västkustpärla till Bed & Breakfast. I den vita skärgårdsvillan finns rum och gemensamma utrymmen med en trevlig hemkänsla. Huset är från 1931 och varsamt renoverat för att behålla den äldre känslan, men med en personlig touch. Här bor du trivsamt, hemtrevligt och nära till natur, bad och upplevelser.  

Vi tog en pratstund med Niclas Melander, som tillsammans med sin fru Helen driver Villa Akvarellen.  

Vad händer hos er i år? 

– Nytt för i år är vår egen restaurang, Akvarellen Restaurang och Café, som slog upp portarna i juni. Talangerna Carl, Oskar och Jonathan kommer raka vägen från Grythyttans kockutbildning och styr skutan för att leverera högklassig mat till våra gäster och besökare. På restaurangen väntas också musik- och quizkvällar så småningom. Restaurangen finns i Gerleborgs konstskolas lokaler, precis intill vattnet ett par hundra meter från Villa Akvarellen.  

Till hösten planeras vandringspaket i samverkan med Sveriges Turistförening, ett utmärkt sätt att upptäcka Bohuskusten via de vackra, nybyggda vandringslederna och bo bekvämt hos Villa Akvarellen.  

När vi pratar med Niclas Melander om verksamheten och planerna framåt är han både stolt och ödmjuk inför vad som kommer och vad som varit. 

– Efter två år av pandemi är vi väldigt glada och tacksamma över att vi i princip är fullbokade hela sommaren. Det ska bli roligt och spännande att välkomna alla gäster, och se vad som händer härnäst. 

Hur kom det sig att ni valde att ta hjälp av Sparbanken Tanum? 

– För oss är den lokala känslan jätteviktig, det är vad vi vill ska genomsyra vår verksamhet. Att ha en bank med samma värderingar kändes som det enda rätta – de gör samma sak som oss fast i bankväsendet, och det vill vi premiera. Vi valde Sparbanken Tanum just för att de är lokala, det är alltid ett personligt mottagande och en personlig service vilket så klart gör det till ett självklart val även för framtiden.  

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar
Läs mer

Säregna Käringön

Den lilla ön Käringön återfinns längst ut i havsbandet, i den bohuslänska skärgården. Till denna avlägsna ö kan…