Kungshamn & Smögen

Sommar, Kungshamn och Smögen är ord som tillsammans bildar en magisk trio. Med så många upplevelser, på så många plan, att avnjuta. Investera i en sommar i Kungshamnsområdet, för att verkligen tanka sommaren full av upplevelser.

Styr du kosan till Kungshamn och Smögen i sommar kan du antingen planera in en massa skoj eller bara ta dagen som den kommer. Smögen-området erbjuder högklassigt dykvatten, där du kan bada hela dagarna. Vi har samlat ihop en guide till det allra göttaste uppe på land. Övernattning, mysiga promenader med shopping, top notch-mat eller dansa halva natten: allt detta hittar du på Smögen och i Kungshamn. Som till exempel:

Kungshamns Vandrarhem
Bo mysigt i ett vandrarhem med anor sedan 1950-talet. Placerat nära Smögen-bron ligger Kungshamns Vandrarhem, med både Smögen och centrala Kungshamn inom kort gångavstånd. Väldigt prisvärt och gemytligt, som även inkluderar möjlighet till ställplats för husbil. När morgonen gryr och det är dags för frukost är Kungshamns Vandrarhem en perfekt start på dagen. Härifrån har du därefter nära till allt.

Hamnbageriet
Eller lockar kanske en frulle på stan? Då är Hamnbageriet i centrala Kungshamn ett alternativ. Nybakat bröd är som bekant ett svårslaget morgonmål. Bageriet med den personliga touchen satsar på ”härproducerade” produkter och har ett rikt utbud. Så stort att du givetvis kan återkommande senare på dagen för en mysig fika efter en avkopplande promenad genom Kungshamn.

Hamngatan 19
Även mindre samhällen erbjuder högklassig shopping. Hamngatan 19 är klädbutiken med ett riktigt brett sortiment av varumärken, åt både honom och henne. Det du eventuellt missat att packa innan resan köper du snabbt ifatt hos Hamngatan 19, så är du redo att möta sommarkvällens äventyr med stil.

Lilla Skobutiken
Är du specifikt ute efter skor är Lilla Skobutiken värt ett besök. Här hittar du det mesta, till både små och större fötter. Snygga sneakers, sköna seglarskor eller ett par svala mockaloafers? Dessutom finns här ett rikt utbud av högklassiga väskor. Bra att veta, om du skulle råka shoppa på dig mer än vad som ryms i packningen hem…

Tant Anton
Nere på Strandpromenaden hittar du ett av Kungshamns, och västkustens, bästa sommarhäng. Tant Anton erbjuder en grym mix av oerhört matig meny och en rustik lokal med maximal trivselfaktor. Uteserveringen vid vattnet är dessutom i en helt egen division under ljumma sommarkvällar, då du helst vill stoppa tiden och stanna kvar.

Foto: Bacon Beide

Smögens Kafferosteri & Smögens Glassbar
Smögens Kafferosteri fokuserar på att ge varje kund en grym smakupplevelse. Kaffet rostas i en rustik sjöbod som var konservfabrik på 1800-talet. Smakerna heter till exempel Stiltje, Kuling och Storm. Enorma upplevelser garanteras. I samma byggnad hittar du Smögens Glassbar, med ett rejält sortiment på 80-talet olika glassmaker. Ortens största utbud av smaker gör att du kan återkomma varje dag och variera smakerna. Missa inte heller deras syskonaffär Kungshamns Glassbar.

Made in Smögen
Under promenaden på Smögenbryggan kan du titta in i flera gemytliga sommarbutiker. Made in Smögen är ett lokalt företag som huserar i en av sjöbodarna under sommaren. Här hittar du unikt printade Smögen-motiv på många produkter: från coola t-shirts och necessärer till laptop-fodral, anteckningsböcker och snygga bärkassar. Närproducerat med hjärtat i Smögen, mer västkust än så är svårt att bli.

Smögenbryggar´n
Slappa sommardagar kan ett glas öl i lugn och ro vara ljuvligt. De lokala Smögenbryggar´n har sitt tap room öppet vissa dagar, där du kan spisa smakprover på deras högklassiga maltmums. Halv Storm, snIPA, Svarta Malin och Hamnöl är några smaker ur deras sortiment. Smögenbryggar´n producerar öl med hållbarhet och lokalt tänk i fokus. Sippa på ett glas nere vid vattnet, lyssna på vågornas kluckande – och njut av en välförtjänt semesterbärka.  

Ocean Smögen
När kvällen nalkas och partypulsen börjar bulta är det läge för att kliva in i Ocean Smögens nattklubbsmiljö. Den högklassiga restaurangen erbjuder såväl bar som nattklubb: enligt egen uppgift har den senare öppet till ”sent” under sommarnätterna. Börja förslagsvis med att boka middagsbord och avnjut de gudalika skaldjursplatåerna Segelbåten eller Yachten. En välsmakande grund för en sommarnatt du kanske inte minns glasklart, men heller aldrig kommer glömma!

Smögens Hafvsbad
Det självklara boendet, om du vill sätta en gnistrande guldkant på varje del. Det högklassiga hotellet med spa, bastu, bubbelpool, sviter och underbar restaurang har egentligen allting du behöver för en samlad helhetsupplevelse. Dessutom med Smögens vackra havslinje inom synhåll. Unna dig en bättre familjehelg eller samla ett glatt gäng för en skärgårdsnära lyxupplevelse med extra allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar