Smögens mest amerikanska restaurang 

Burgare, ostron, snaps och milkshakes – The Barn är äntligen tillbaka på Smögen för ännu en sommar med amerikanska smaker i perfekt harmoni med svenska råvaror. Dessutom har de hunnit ge ut en kokbok. Behöver vi nämna att vi är överlyckliga?  

Historien bakom The Barn sträcker sig så långt bak i tiden som till 1934. Då byggdes nämligen en lada på Vara-slätten som många år senare skulle rivas och återuppstå i skepnad av restaurangen The Barn i Göteborg. Att en gammal släkting hade åkt till Amerika för att bli kock gav inspiration till konceptet som bygger på vällagad amerikansk mat gjort på de allra finaste svenska råvarorna. Efter framgångarna i Göteborg prövades lyckan under sommarsäsongen på Smögen 2017. Succén var ett faktum och nu är de tillbaka för en tredje sommar på Sillgatan 10. 

Redan under påskhelgen slog restaurangen upp portarna för i år och man har sedan dess kunnat njuta av en uppdaterad meny under vårens helger och ledigheter. Den nya menyn innehåller givetvis nya burgare och ett gäng andra härliga rätter. Hur låter till exempel burgaren Kohandlarn som toppas med bland annat rökt tomat, marinerad silverlök och chilimajjo? Eller en biffsallad med grillad flankstek, grillad romansallad, rökt avokadokräm och rostade hasselnötter? Den som gillar läskande drinkar och ljuvliga desserter lär heller inte bli besviken, och som vanligt finns ett noggrant utvalt sortiment av snaps som förhöjer smakerna i varje rätt. 

Gänget bakom The Barn – Marcus Martinsson, Maher Salhi, Linus Johansson och Alfred Karlsson hittar ständigt nya utmaningar att ta sig an och så sent som i höstas var det dags för något helt nytt – nämligen att följa den gamla drömmen om en egen kokbok. Drömmen resulterade i boken Från Amerika till Svea – recept & historier från The Barn och lanserades i oktober. Boken innehåller, som namnet antyder, inte bara recept utan även historier som knyter an till The Barn-killarnas kärlek till mat och dryck och där vi även får följa med till leverantörerna bakom många av råvarorna som serveras i ladan.  

Recepten i boken är uppbyggda från grunden, där läsaren och hemmakocken får laga sin mat från scratch – precis som på restaurangen. En hel del burgare, som kommit och gått genom åren, finns såklart med i boken men även recept på godsaker som Rockerfeller-ostron, Sivans cheese balls och inte minst drinkar och milkshakes finns att tillreda för den som vill uppleva riktiga The Barn-smaker på hemmaplan. Har du inte haffat dig ett ex än så kan du självklart passa på att köpa boken på plats i restaurangen eller på thebok.se.

Från Amerika till Svea- recept & historier från The Barn.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar