Sommarens bästa öl

En svalkande öl är svårslagen på sommaren, men det finns öl och stilar som passar bättre än andra. Vi har samlat några tips på goda sommardrycker från leverantören Brewery Internationals sortiment.    

Lata dagar på stranden eller spontana grillkvällar med familjen kan verkligen förgyllas med något gott att dricka. En lättdrucken lager passar utmärkt en sommardag, men även en trevlig IPA kan passa bra i värmen. Vi har valt ut sju öl och en cider som du borde testa i sommar.  

Vi börjar med tre öl från samma bryggeri – Kona Brewing Co. Deras öl karaktäriseras av smakrika men lättdruckna öl, och dessutom bedrivs bryggeriet till minst 60% av solenergi.  

 Kona Longboard Lager
Ölen är en välsmakande och ljus lager som passar till de flesta tillfällena. Smaken är len med toner av söt citrus, zest, karamell och små nyanser av kryddor.  

Kona Hanalei Island IPA
Ölen är en hyllning till Hawaiis klassiska drink POG och är en fruktig ale med smak av passionsfrukt, apelsin och guava. Denna passar bra till kryddstark mat eller om du bara vill släcka törsten.  

Kona Big Wave Golden Ale
Big Wave är en lättdrucken och uppfriskande ale med en tropisk humlearom och smak – perfekt för strandhäng eller grillkvällar med polarna.  

Schnneider Weisse Tap 4 Meine Festweisse
Detta tyska veteöl kommer från det respektabla bryggeriet G Schneider & Sohn och passar utmärkt till skaldjur eller grillad fisk. Ölen har en rik och mustig smak med frisk syra i eftersmaken. En klassisk tysk bira helt enkelt. 

Kilkenny Irish Red Ale
Detta öl från Irland är en odödlig klassiker, en rubinröd ale med en mild balans av bitterhet tillsammans med söta malttoner och hint av kaffe från det rostade kornet.  

Stowford Press 
Vi lämnar ölen för en sekund och tipsar om en torr cider från England. Stowford Press har en härlig smak av krispiga mogna äpplen med inslag av äppelskal och honung. Cidern lanseras i nytt format i Systembolagets fasta sortiment den 1 juni.  

Founders Centennial IPA 
Tillbaka till ölen och en OG i kategorin West Coast IPA’s. Denna klassiker från USA har fått 99 poäng på ratebeer och är bryggd av Founders Brewing som är kända för sin jämna kvalitet och högt rankade öl.  

San Miguel Especial Lager
Denna lager från Spanien har en diskret, lätt maltig doft med ton av humle. Ölen är en av de mest säljande 33cl-flaskorna på Systembolaget vilket den varit de senaste 10 åren. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar