Restaurangerna ni inte vill missa i Grebbestad 

Grebbestads gastronomiska stjärnor!

Är ni sugna på nyfångad fisk och skaldjur eller en enklare hamburgare? Kanske en pizza i farten eller en schnitzel i kvällssolen? Här kommer våra bästa tips på restaurangerna ni inte vill missa i Grebbestad.  

Text: Jenny Andersson

Telegrafen  

Entrén till Restaurang Telegrafen i Grebbestad
Foto: Telegrafen

I den gamla telegrafstationen i Grebbestad hittar ni den charmiga restaurangen Telegrafen. Menyn präglas av säsongens råvaror och förändras därför kontinuerligt, till maten serveras noga utvalda viner från mindre producenter i Frankrike, Italien och Spanien. Har ni tur kan ni besöka restaurangen under ett av deras uppskattade event. En favorit bland gästerna är Vin, Ost & Film som kombinerar de tre elementen till minnesvärd kväll. 

Sjögrens i backen  

Sjögrens i backen är ett hemtrevligt café och bageri mitt i centrala Grebbestad. Caféet har en omtyckt frukostbuffé med färskt bröd och nybryggt kaffe som serveras alla dagar i veckan. På helgerna kan ni till och med lyxa till det med nygräddade våfflor. När det blir lunch finns allt man kan förvänta sig av ett café – smörgåsar, hembakta pajer, soppa och stenugnsbakad pizza. För den som är sötsugen har Sjögrens i backen ett stort utbud av bakelser och bakverk att välja mellan.  

Strandvägenfem  

Serveringen på restaurangen Strandvägenfem med utsikt över havet i Grebbestad
Foto: Strandvägenfem

Längs ut på bryggan i södra Grebbestad ligger restaurangen Strandvägenfem, med en svårslagen utsikt. Här serveras svensk mat med smaker från andra europeiska kök så som det franska och tyska. Från saftiga högrevsburgare till klassiska moules frites, det finns något för alla matälskare. Under säsongen är Strandvägenfem värd till diverse event, de anordnar bland annat musikunderhållning, quizkvällar och afterwork.  

Storm  

Storm restaurang och biograf erbjuder härliga stunder och god mat precis bredvid hamnpromenaden i Grebbestad. Restaurangen erbjuder maträtter från flera delar av Europa, kanske är det paella eller kalvschnitzel som är rätt för er idag? För er som vill förlänga kvällen så har Storm även en biograf där ni kan se de senaste filmerna. Spendera en lång kväll på Strom komplett med vin, mat och film.  

Q Restaurang & Bar  

Med en specialitet inom fisk och skaldjur är Q Restaurang & Bar ett givet val i en kuststad som Grebbestad. Restaurangen använder sig av lokala fiskgrossister, vilket ger rätter som fisksoppa och räkcokctail ett extra lyft. Om ni hellre njuter av skaldjuren som de är går det självklart bra det med! Q Restaurang & Bar håller flera event under året så som vid sillens dag, midsommarfirandet och Grebbestads Carneval. Missa inte att besöka Q Restaurang och Bar för att få en riktigt smakrik kustupplevelse.  

Café Skafferiet  

Baren i restaurangen Café Skafferiet i Grebbestad
Foto: Café Skafferiet

Bara några steg från hamnen i Grebbestad ligger Café Skafferiet som är ett kombinerat café och bistro. Här serverasen variation av svenska rätter, från klassiker som raggmunk och pannbiff till smakrik fisksoppa och saftig hamburgare. Om ni istället är sugna på fika har Café Skafferiet brett utbud av svenska favoriter som ni inte vill missa. På uteservering kan gästerna glädjas av den fantastiska utsikten, med båtar i hamnen och vågor som slår.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar