Smögens 10 bästa restauranger

10 riktiga Smögen-pärlor!

Vilka är Smögens bästa restauranger? Från Fisk och Skaldjur till Crêpes och Thai, vi har samlat 10 av de absolut bästa smakupplevelserna i Smögen.

Text: Jenny Andersson

Restaurang Brs Lilla Hörnas uteservering som ligger i Smögen
Foto: Brs Lilla Hörna

Brs Lilla Hörna

Brs Lilla Hörna är en charmig restaurang ett stenkast från havet som bjuder på läckerheter från sin alldeles egna fiskgrossist. Här kan ni avnjuta fisk & skaldjur i en förstklassig smakupplevelse samtidigt som ni känner doften av saltvattnet och hör vågorna klucka. På Brs Lilla hörna finns något för alla fiskälskare oavsett om det är moules frites, fisksoppa eller räkmacka som lockar.För er som inte är förtjusta i fisk serverar Brs Lilla Hörna även närproducerat kvalitétskött från Kustchark i Askum.

 Crêperie Å Vin 

Sugen på de franska kökets smaker? Genom att förena ett crêperie med en vinbar har Crêperie Å Vin smakkombinationer som passa alla åldrar. Den franska delikatessen kan serveras till såväl middag som fika vilket gör detta till ett optimalt stopp i Smögen oavsett tid på dagen. Njut av ett glas vin med utsikt över Smögenbryggan eller smaska på en crêpe en varm eftermiddag, Crêperie Å Vin är värt att besöka under sommarens alla stunder

Roys Delikatesser

Restaurangen Roys Delikatesser med en uteservering i Smögen
Foto: Roys Delikatesser

Sedan 1978 har Roys Delikatesser tagit med sina gäster på en superb smakresa där de kan uppleva ett stort utbud av havets bästa. Här serveras er middag på första parkett, bara några få meter från de förbipasserande båtarna. Med Roys Delikatessers utsökta fiskgryta eller välkända räkpizza kan ni blicka ut över hamninloppet en vacker sommarkväll –ett solklart vinnande koncept i våra ögon.

Göstas Fiskekrog

Med utsikt över hamnen är Göstas Fiskekrog både en visuell och kulinarisk upplevelse i allra högsta klass. Här kan ni njuta av allt från musslor och räkmackor till ryggbiff och viltköttbullar, det finns något i allas smaker. Dessutom har de en dessertmeny som inte är att leka med. Vägg i vägg med restaurangen ligger Göstas fiskegrossist där ni kan köpa med diverse delikatesser och njuta av dem hemma eller på en klippa med utsikt över havet. 

Thai Ja Smögen

Om ni är sugna på något annat än fisk och skaldjur är Thai Ja Smögen det perfekta alternativet för er. Med autentisk mat gjord på färska råvaror tas gästerna med på en resa genom det thailändska köket. Här kan ni avnjuta klassiska rätter så som Pad Thai och Orange Chicken, eller varför inte pröva på något helt nytt? Thai Ja Smögen lagar alla sina rätter direkt på beställning för att garantera den bästa smakupplevelsen för er som gäster.

Musselbaren & Klevens tre kök

På bryggan ute på Kleven finns Musselbaren & Klevens tre kök. Denna restaurang erbjuder fyra olika kök så här finns det verkligen något för alla. Oavsett om det är blåmusslor, delikatesspizza, en köttbit eller dessert som står på er meny för er idag kan Musselbaren & Klevens tre kök nå upp tillförväntningarna. Till middag kan ni välja mellan Musselbaren, Pizzabistron och Svärds Kök. Om det är dessert som är i era tankar har Sött & Salt allt ni kan önska. Njut av de fyra köken med en fantastisk utsikt över hela Smögenbryggan.

Smögens Hafvsbad

 Med en historia på över 100 år är Smögen Hafvsbad en av de mest prominenta restaurangerna som Smögen har att erbjuda. Bortsett från att det är ett underbart spa och hotell har Smögens Hafvsbad en restaurang som är svårslagen. Här serveras allt från dagens fångst till hjort och gris. När solen börjar gå neråt kan restaurangens gäster även glädjas åt en vacker himmel med utsikt över stora delar av Smögen och havet runt omkring. 

The Barn 

The Barn Smögen tar med er på smakresa där ni får uppleva amerikanska klassiker som har tagit inspiration i det svenska köket. Här kan gästerna beställa allt från amerikanska hamburgare till en vanlig svensk polisbricka. Denna kulinariska upplevelse kan avnjutas på en charmig uteservering med en av The Barns självproduceradeöler i handen. Om ni är riktigt våghalsiga kan ni köpa The Barns egentillverkade snaps som har toner av karamell och äpple.

Hamnen 4 

Bild på Hamnen 4 i Smögen som är tagen från havet utanför restaurangen
Foto: Hamnen 4

En våning upp på Smögenbryggan ligger den välkända Hamnen 4. Då restaurangen är upphöjd får besökarna möjligheten att se Smögens Hamninlopp ovanifrån, vilket ger en enastående överblick över båtarna i hamnen. En trappa ner hittar ni barerna Smuga och Skepparn som har öler från flera av världens hörn och musik man kan dansa till hela natten.

 Skäret

På Skäret kan ni hitta det mesta, de har såväl café och bistro som pianobar och bageri. I Skärets Café & Bistro kan ni få tag på allt från gofika till rosé, men här kan ni också pröva på deras välkända räkmacka. Är det en fika längs bryggan som finns i era tankar så är ett besök på Skärets Bageri helt rätt för er. Middag kan ni äta på Skärets krog, där serverar de allt från lamm till ostron, här finns något för alla. Ni kan sedan avsluta kvällen på Skärets Pianobar där många härliga toner spelas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar