7 restauranger att upptäcka på Tjörn

Matutflykt på Tjörn!

Skaldjur vid en brygga eller pizza i en sjöbod? Vi har samlat sju av de bästa restaurangerna som väntar på er på Tjörn. 

Text: Jenny Andersson

Tjörn Golfklubb bistro 

I anslutning till Tjörns vackra golfbana ligger Tjörns Golfklubb bistro. Restaurangen har en fantastisk utsikt över golfbanan, det är en omgivning som är värd att uppleva. Tjörns Golfklubb bistro är främst en lunchrestaurang där gästerna kan njuta av en välsmakande veckomeny. Det finns en variation av svenska klassiker så som raggmunk & fläsk, kålpudding och torsk med äggsås. Tjörns Golfklubb bistro har även en trerättersmiddag för de gäster som känner att de vill spendera en längre stund hos dem.  

Björholmens Marina  

Utsidan av Restaurangen Björholmens Marina på Tjörn
Foto: Björholmens Marina

I Stigfjordens naturreservat ligger den underbara restaurang Björholmens Marina. Maten inspireras av allt havet har att erbjuda, här kan ni få en utsökt fiskgryta eller halstrade havskräftor. Dessutom kommer vinerna från runt om i världen. Om ni är ett större sällskap så finns Manfreds Sjöbod där ni kan sitta avskilt från de andra gästerna med havet som granne På söndagar serverar Björholmens Marina brunch som är gjord på de råvaror som finns i överflöd, menyn skapas alltså från vecka till vecka. Besök Björholmens Marina och utforska naturreservatet med sina storslagna klippöar och dalgångar.  

Almö Kvarterskrog  

På Almö Kvarterskrog kan gästerna njuta allt från frukost till lunch och middag. På morgonen serveras en frukostbuffét och till lunch kan ni äta dagens fisk eller vegetariska. Varje dag serverar Almö Kvarterskrong även en rätt som de kallar ReTaste som är gjord på mat som annars skulle slängas, perfekt för er som vill slå ett slag mot matsvinn. På kvällarna serverar restaurangen mest pizza, testa favoriten bianco med getost och grönkål. Almö Kvarterskrog annordnar även diverse event så som quiz, livemusik och temakvällar, vilket kan lysa upp ert besök.  

Margaretas Kök & Skafferi  

Utsidan av restaurangen Margaretas Kök och Skafferi på Sundsby säteri på Tjörn
Foto: Anna Engblom

Margaretas Kök och Skafferi är en del av Sundsby Säteri som ligger på ön Mjörn i Tjörns Kommun. Här kan gästerna njuta av lunch, middag eller fika i en pittoresk historisk miljö. I anslutning till restaurangen finns en köksträdgård där det bland annat odlas gråärter, polkabetor och rosenbönor. Hit kan gästerna gå för att inspireras till sina egna odlingar eller helt enkelt njuta av den gröna miljön. De grödor som odlas i köksträdgården används självklart i restaurangen, mer närodlat än så kan det knappast bli. Kom förbi Margaretas Kök & Skafferi på Sundsby Säteri för en fantastisk stund i den härliga miljön.  

Restaurang Tjörnbron  

Med en enastående utsikt över bron mellan Tjörn och fastlandet ligger Restaurang Tjörnbron. Restaurangen har en veckomeny där gästerna kan hitta dagens kött och fisk och oftast erbjuds svenska rätter så som köttfärslimpa och panerad spätta. Lite då och då kommer inslag från andra kök, då kan det vara rätter så som korean chicken eller red curry. I samma lokal som Restaurang Tjörnbron ligger ett café där fikaälskare kan hitta allt från matiga pajer till bakverk och glass. Njut av god mat med en fantastisk utsikt på Restaurang Tjörnbron. 

Salt & Sill 

Salt & Sill är ett resmål med både hotell och restauranger. Här samlas total fyra stycken matupplevelser: Salt & Sill, Sjöboden, Saltbaren och Holmens kiosk. På Salt & Sill kan ni få både fisk och skaldjur men även andra delikatesser så som oxkind och hjort. I Sjöboden serveras pizza mestadels pizza men här hålls även event så som matlagsningskurser och social dining. Om ni vill ta en drink ska ni besöka Saltbaren där ni kan njuta av en kall dricka samtidig som ni blickar ut över havet. De som istället besöker Holmers kiosk kan glädjas åt både glass och mat, beställ här och ät utmed vattnet! Med sin samling av fyra matställen har Salt & Sill något för alla besökare.   

Skärgår’n Bar & Restaurang  

En vy över havet med Skärgår'n Bar och Restaurang centrerat på Rönnängs brygga på Tjörn.
Foto: Skärgår’n Bar & Restaurang

På Rönnängs brygga ligger den charmiga Skärgår’n Bar & Restaurang, här serveras klassiska fisk och skaldjurs rätter så som fisksoppa och räkmacka. Gästerna kan även äta en mängd skaldjur i diverse former så som havskräftor, räkor, krabbklor och blåmusslor, ni som är riktigt sugna kan till och med beställa in en skaldjursplatå. För er som är sötsugna erbjuder Skärgår’n Bar & Restaurang en helt underbar jordgubb & rabarberkompott som toppas med mjukglass. Njut av utsökta skaldjur och ett glas vin i en äkta skärgårdsmiljö på Skärgår’n Bar & Restaurang.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar