Högklassig korv för sommaren!

Rybergs Charkuteri har producerat högklassig korv i Uddevalla sedan 1895. Med fokus på såväl lokalproducerade råvaror som miljöansvar är deras utsökta korvar unika i Bohuslän. 

”Rybergs Finaste” är samlingsnamnet på deras senaste serie premiumkorvar. De är tillverkade på bland annat högrev, entrecote och karré som lär mätta alla gourméers smaklökar och sinnen. 

-Vi använder enbart svenskt kött från lokala gårdar. Så nära vår fabrik i Uddevalla som möjligt. Våra korvar är vad de heter, premiumkorvar av högsta kvalité. Hållbara och lokala premiumprodukter är vad både marknad och kunder vill ha, berättar Rybergs sortiment- och marknadsansvarig Lina Sirén. 

Korvarna är produkter av ett detaljrikt arbete. Ett gammaldags mathantverk, kanske somliga skulle kalla det. Rybergs väljer alltid ut de finaste köttdelarna. Dessutom blandar de sina egna kryddor och röker produkterna med riktig träflis, vilket skapar korvarnas unika och utsökta smaker.   

-Omsorg i hantverket tillsammans med tradition är extra ansträngningar som vi tycker märks i slutprodukterna. Riktiga smaker och traditioner som funkar än idag är värda att behålla, menar Lina.  

Hand i hand med den höga kvalitén går som sagt även Rybergs hållbarhetsarbete. Bland annat skänker Rybergs 30 öre per såld förpackning av premiumkorvarna till Västkuststiftelsen. Deras initiativ ”Håll kusten ren” är ett led i att städa Bohusläns fina stränder från onödigt skräp. Rybergs mål är att samla in minst 100 000 kronor.  

-Hela Bohuslän är så vacker och unik, därför måste vi vårda naturen väl. Samarbete med Västkuststiftelsen har vi haft i flera år, men nu satsar vi mer än någonsin. Och miljön finns med i allt vi gör. Genom att äta lokalproducerat kött gör du en liten klimatkompensering, så det är bättre för både miljön och konsumenter.  

Den lokala prägeln märks även bland korvnamnen. Sedan länge har Rybergs döpt produkterna med lokala anknytningar: som ”Bohusgrillare”, ”Uddevallare” och ”Lysekilare”.  

-Här i Bohuslän är Rybergs väldigt starka. Du hittar våra produkter i princip överallt. Och tack vare vårt breda sortiment så kan alla hitta något som passar för en härlig grillkväll i sommar.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar