Tips för en lyckad cykelsemester i Bohuslän

Tips på en lyckad cykelsemester i Bohuslän

Upptäck den fantastiska naturen i Bohuslän på cykel i sommar. Vill du upplev magnifika vyer, idylliska fiskesamhällen och charmiga småstäder men vet inte var du ska börja? Vi har sammanfattat några tips som gör dig redo för ett fantastiskt cykeläventyr.

Att cykla är ett eminent sätt att uppleva nya platser på – det går hyfsat snabbt, du kan ha med en del packning och det går att göra med en liten budget. Men vad behöver man tänka på, och vilka ställen är cykelvänliga? Här kommer våra bästa tips!

Så förbereder du dig

Det finns en del att tänka på innan en cykelsemester. Om du förbereder dig ordentligt ser du till att semestern blir lyckad och att du har härliga minnen att se tillbaka på. Börja med att bestämma en utgångspunkt för cykelsemestern så finns det gott om tid för att hitta de bästa cykelvägarna, se vilka sevärdheter som finns i anslutning och kunna boka övernattning eller restaurangbesök längs vägen.

Att välja rätt cykel är också viktigt. Ska du cykla mycket uppförsbackar, på gropiga grusvägar eller på platt asfalt? Tänk på att ta en cykel i rätt storlek och en modell som passar din rutt. Har du ingen egen cykel kan du hyra på många ställen och du kan enklare åka kollektivt till din utgångspunkt.

Det finns många fina cykelleder utan biltrafik runtom i Sverige. Hamnar du dock på trafikerade vägar är det viktigt att håll sig till högerkanten. Tänk på att inte cykla för nära andra cyklister ifall de skulle bromsa in hastigt. Glöm heller inte reflexer, cykellampor och färgstarka kläder.

Ställen du inte får missa

Sydkoster är ett utmärkt ställe att cykla på. Ön är näst intill bilfri och resan börjar med en härlig båttur ut till Koster. Här kan du cykla över hela ön och stanna vid fina klippor och stränder för ett dopp i det blå om vädret tillåter.

Tjörn erbjuder många natursköna vägar med ständig närhet till havet. Här kan du ta med egna cyklar eller boka en hyrcykel att hämta upp på plats. Det finns gröna cykelskyltar som visar vägen längs ön och underlaget varierar mellan asfalt och smågrus.

Orust passar lika bra för erfarna cyklister som barnfamiljer. Här tar du dig fram längs fin natur, sjöar, klippor och hav. Passera ställen som Slussen, friluftsområdena Ålgård och Grindsbyvatten och badplatsen i Kungsviken.

Ramsviks naturreservat är perfekt för mountainbikecykling om du gillar den typen av cykling. Här terrängen är varierad och du får allt från teknisk klippcykling och krokiga grus- och asfaltspartier till fartfyllda singletracks. Och allt detta till en fantastisk utsikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar