Svalka dig med en Svensk Mojito  

Finns det något som går upp mot en läskande drink efter en varm dag på klipporna? Förmodligen inte. Här kommer recept på en av The Barns klassiker – de kallar den för Svensk Mojito.
 

Du behöver:
4 cl citron-OP*
4 cl citronjuice
4 cl harsyra-sockerlag**
Toppa med sodavatten 

Gör så här: 
I med alla ingredienser i en shaker, fyll med is och skaka järnet i 10 sekunder. Sila ner drinken i ett glas av större modell så du får plats med mycket is. Toppa med sodavatten och lite harsyra eller myntablad.  

*OP Anderson som ligger tillsammans med citronskal i en skål i 24 timmar med plastfolie som förslutning.  

**Vanlig sockerlag (lika delar vatten och socker som får koka upp). När sockerlagen kallnat mixa med harsyra i 30 sekunder på full effekt.  

Linus Johansson. Foto: Helena Johnsson

Några snabba med drinkmästaren Linus
Linus Johansson är en av grundarna av The Barn. Han är inte bara en jäkel på att käka burgare och driva restaurang. Han är även ett proffs på drinkar. Vi tog ett snabbt snack med honom om allt från kändisar till drinkar och burgare.   

Vilken är den kändaste personen som käkat hos er på The Barn?
– Bianca Ingrosso för den stora massan, men för mig är det Håkan Mild. Jag fick äntligen berätta att jag gillar honom trots att han brände straffen VM-94. Har även serverat mjölk till hockeyproffset Erik Karlsson när han tyckte att vår inlagda chili var för stark, trots en förvaring. 

Vilka toppings har du helst på din hamburgare?
– Ost är min viktigaste topping. Gärna kraftig och lagrad med mycket smak.  

Vilket land vinner fotbolls-EM?
– Norge vinner… Nej skämt åsido, jag svarar tråkigt nog Frankrike 

En nyhet på er meny man bara måste testa?
– Jag vill slå ett slag för Fried pickles. Friterade cornichons som är svinhärliga.  

Vilken är The Barns bästa drink?
– Fresh Collins eller vår Negroni. Kan inte bestämma mig.  

Det bästa med Smögen?
– Havet och hela känslan man möts av när man åker över bron. Ett plus i kanten är enkelheten att parkera bilen.  

Ditt favorituttryck på schlätta-dialekt?
– En gris, en ko, en Nossebro-bo

Vad väljer du, sötpotatispommes eller vanliga pommes?
– Vanliga pommes. Jag har förätit mig på sötpotatispommes.  

Ditt bästa burgarminne?
Nått hajpat ställe i Barcelona. Burgaren var kass, men de servade bananbitar i pepsin. Det var en chock. Den bästa burgaren var däremot i Brooklyn, New York. Dumont hette stället och oklart om det finns kvar än idag, men hoppas det!  

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar