Tips för lata sommardagar

Vad kan man göra i Bohuslän och vilka platser är värda att besöka? Är det första gången du besöker Bohuslän och Västkusten kan det vara svårt att veta var man ska börja. Här finns allt från sevärdheter och naturupplevelser till spännande aktiviteter att testa på. Men oavsett vad du gillar kan vi lova att det finns någonting som passar dig. För att underlätta har vi sammanställt en lista på 12 olika aktiviteter du bör kolla in innan ett besök i Bohuslän.

Vandra Bohusleden
Det finns många fina och natursköna vandringsleder i Bohuslän – både huvudleder och lokala mindre leder. Vill du uppleva så mycket som möjligt av Bohuslän och vara nära havet kan vi starkt rekommendera att vandra Bohusleden i sommar. Turen går från Lindome till Strömstad, består av 27 etapper och är cirka 34 mil.

Paddelhelg i Bohuslän
Paddla kajak eller SUP i Sveriges finaste vatten och njut av storslagen natur. På Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor i Grebbestad finns det möjlighet att hyra kajak eller SUP-bräda under sommaren, men du kan också få en guidad tur med torrdräkt under vintern.

Träffa djur på Nordens Ark
2 mil utanför Smögen ligger djurparken Nordens Ark. Parken har öppet året om och jobbar för att ge hotade djur en framtid. Träffa djur som tigrar, hackspettar, kor och kaniner. Gå en guidad tur och lär dig mer om djuren eller ta chansen att få komma riktigt nära vissa djur.

Ät på en av Sveriges bästa restauranger
Åstols rökeri på Åstol, mellan Tjörn och Marstrand, är en renodlad fisk- och skaldjursrestaurang där räkor, lax och makrill röks varsamt på alspån alldeles intill bordet. Restaurangen har blivit listad i White Guide flera år och är vackert belägen med havsutsikt.

Besök Nordiska akvarellmuseet
För den konstintresserade är ett besök på Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn på Tjörn ett måste. Museet är ett centrum för nutidskonst och här kan du se utställningar från hela världen, ta del av spännande arrangemang och äta vällagad mat.

Bli pirat för en dag på Daftöland
Åk fartfyllda attraktioner, testa lyckan i någon av alla spelhjul och var med om ett riktigt piratäventyr på nöjesparken Daftöland i Strömstad under semester. Under högsommaren kan du se Piratteater varje dag vid 15.00 – en upplevelse fylld av musik, explosioner och action.  

Strandhäng på Bohus-Malmön
Längs Kuststigen på Malmön ligger Pärlane strand. Här möts du av kristallklart vatten och finkornig sand som ger känsla av Medelhavet. Stranden är ett populärt besöksmål på sommaren men är minst lika fin på våren och hösten.

 Upplev nya höjder i Uddevalla
Är du redo för nya äventyr? Klättra uppför en av Sveriges mest spännande höghöjdsbanor på Hafsten i Uddevalla. Här finns många olika banor att välja på vare sig du letar efter ett riktigt äventyr eller bara vill uppleva skogen på ett nytt sätt uppe i träden.

Hafstens höghöjdsbana

Ät fisk på Smultron & Tång
Sedan den populära tv-serien Saltön spelades in i det trevliga fiskesamhället Grundsund har det varit ett populärt ställe att besöka på somrarna. På ön ligger även den omtalade restaurangen Smultron & Tång som har många maritima och smaskiga rätter på menyn.

Ta en tur i Fjällbacka skärgård
Fjällbacka är en riktig sommarpärla och skärgården sägs vara en av världens vackraste. Det går båtturer från piren dagligen och det är även möjligt att boka guidade skärgårdsturer med RIB-båtar.

Bada på Hållö
Har du tillgång till båt kan vi verkligen tipsa om att åka till Hållö – en karg ö i havet med nästan uteslutande klippor. Ta en titt på Bohusläns äldsta fyr eller bada från några av de fina badklipporna. Om du besöker öns västra sida kan du se Marmorbassängen som är känd för sitt klara turkosblåa vatten. 

Cykla på Kosteröarna
Utanför Strömstad hittar du Nord- och Sydkoster. Öarna är bilfria och Sydkoster är perfekt för en dag på cykel. Boka färjan i god tid och ta antingen med egen cykel eller hyr en på plats. Det finns en mindre mataffär mitt på ön och ett besök på Hotell Ekenös rekommenderas. Ta en kaffe på terrassen och se båtarna glida förbi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar