Skärhamns fem främsta restauranger 

Fem fantastiska matupplevelser i Skärhamn!

Tapas i en sjöbod eller moules frites vid havets kant? Vi har samlat några av de bästa restaurangerna och caféerna som är värda ett besök när ni är i Skärhamn på Tjörn.  

Text: Jenny Andersson

Andreens Tapas  

År 2009 slog Andreens Tapas upp dörrarna i en av Skärhamns små sjöbodar. Sedan dess har restaurangen tagit med sina gäster på en utsökt smakresa där det spanska köket står i fokus. På menyn har Andreens Tapas diverse smårätter, här finns allt från crabfish salad och saftiga gambas till seranoskinka och kryddig spansk chorizo. Då Andreens Tapas ligger längst ut på piren bjuder restaurangen på en svårslagen utsikt över hamnen. Njut av autentisk spansk tapas på uteserveringen samtidigt som ni lyssnar till vågornas kluckande och tittar på båtarna i hamnen.  

Restaurang Vatten  

Restaurang Vattens uteservering med utsikt över klipporna i Skärhamn
Foto: Restaurang Vatten

Inne i Nordiska Akvarellmuseets lokaler hittas även den härliga Restaurang Vatten, som fokuserar på närproducerade råvaror. Fisken kommer direkt från den lokala fiskleverantören i Skärhamn, vilket gör att gästerna får en smakupplevelse av kusten. Menyn förändras efter årstiderna men oftast kan gästerna hitta flera fisk- och skaldjursrätter så som räksmörgås, fish and chips samt fisk- och skaldjursgryta. På uteserveringen kan ni njuta av otroliga vyer över havet och klipporna med en kall dryck i handen.   

Sommardröm Glasscafé  

Glassprovning på Sommardröm glasscafé i Skärhamn med åtta olika glassmaker
Foto: Sommardröm Glasscafé

Med över 100 utsökta smaker av kulglass kan Sommardröm Glasscafé uppfylla alla era glassönskemål. Det finns en mängd spännande smaker att pröva så som champagne, brynt smör, saffran & honung och många mer. Här hittar du givetvis klassiska och “vanliga” smaker också. På menyn kan gästerna även hitta diverse belgiska våfflor, milkshakes, glassdesserter och glassdrinkar. Sommardröm Glasscafé har något som passa alla, oavsett smak eller specialkost. Sväng förbi och hitta era favoriter – eller varför inte svalka smaklökarna med en glassprovning? 

Södra Hamnen 12 

Övre våning på restaurang Södra Hamnen 12 i Skärhamn.
Foto: Södra Hamnen 12

På piren i Skärhamn är restaurangen Södra Hamnen 12 belägen. Här kan gästerna njuta av en spektakulär utsikt över både hav och klippor. Restaurangen arbetar med närproducerade råvaror från både hav och land, vilket resulterar i smakupplevelse att minnas. På Södra Hamngatan kan gästerna avnjuta allt från entrecôte till torskrygg, som med fördel kombineras med ett välsmakande glas vin. Lite då och då anordnar restaurangen olika event i lokalerna, ibland är det afterwork andra gånger livemusik eller söndagsklubb. Besök Södra Hamnen 12 för en minnesvärd smakupplevelse ni sent kommer glömma.  

Bistro Port Sud  

Port Sud erbjuder mat, dryck och logi precis vid bryggans kant. På bistrons meny finns diverse fisk & skaldjursrätter så som moules frites och skaldjurssoppa men även flera härliga pizzor så som löjrom och crevette. De gäster som vill lyxa till sitt besök lite extra kan förbeställa en skaldjursplatå med alla havets läckerheter. Port Sud har även en omfattande dryckesmeny, gästerna kan bland annat beställa flera av bistrons signaturdrinkar. Varför inte testa på en Typical Swede med rabarber, fläder och honung? För er som reser med båt erbjuder restaurangen plats att lägga till vid bryggkanten under ert besök hos dem.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar