Samma premiumläge på Smögenbryggan, men med en uppdaterad àla carte-meny som bjuder in till fler spontanmiddagar med nygamla favoriter!
Från morgon till sen kväll skramlas det med bestick och tallrikar vid Smögenbryggans början. Det doftar nybakt bröd från kafét, dagens fångst av skaldjur från bistron och somrig färskpotatis från krogen. När solen går ner i öster och sommarnatten tar vid, hörs allsångssorl och musik från pianobaren.
I lokalerna där räkmackan såg dagens ljus 1931, huserar i dag Skäret – Café, Bistro och Krog & Pianobar för att vara mer exakt. Sekelskifteshuset med det generösa fönsterpartiet har välkomnat många båtresenärer i över 100 år, och är fortfarande ett måste-stopp för såväl sommargäster som fastboende.
– Jag älskar stammiskänslan! Vi vill vara ett ställe man slinker in på, men även dit man går för att fira något speciellt. Till oss kommer man för att få äta riktigt bra mat oavsett anledning, säger Martin Eklund, restaurangchef på Skärets krog.
Nytt för i år är att de fem- och sjurättersmenyer som serverades på krogen ersatts av en à la carte med förrätt, varmrätt och dessert – för att passa fler tillfällen och än bara de allra festligaste.
– Vi kan erbjuda en femrätters även i år, men hoppas att vi, med vår nya meny, kan locka fler gäster och till fler besök – ibland känner man för två förrätter eller enbart en varmrätt och då ska man också kunna besöka oss, säger Martin Eklund.
Enligt Skärets goda sed får tillhörande dryck stort utrymme för att skapa en fulländad matupplevelse. När en känd restaurang bytte ägare fick krogen en fantastisk möjlighet att förvärva ett underbart vinlager. En dröm för sommelieren Douglas som både förvaltar förvärvet och lägger till nya favoriter allt eftersom.
Något som inte är nytt för i år, är chefskocken Thomas Sjögrens fingertoppskänsla för smaker, lokala råvaror och att anpassa menyn efter säsongens grödor. Sedan Thomas gick in som delägare och kreativ ledare har Skärets Krog fått en särskild ställning med fine dining i avslappnad miljö, och flera samarbeten med lokala aktörer som till exempel Klevs Gård.
– Att arbeta med lokala, klassiska sommaringredienser har alltid funnits nära till hands för oss, även innan det var trendigt med närodlat. Det är svårt att inte jobba med dagsfärska fisk och skaldjur när man ligger granne med fiskauktionen! säger Martin Eklund och skrattar.
Sist men inte minst, vad tycker du att man inte får missa på menyn i sommar?
– En av nyheterna som man definitivt inte bör missa i sommar är alla våra goda snacks. Härliga munsbitar och tilltugg att njuta av tillsammans med något gott i glaset.