Stora Hotellet – Fjällbackas vardagsrum

Mitt i Bohusläns hjärta, ett kort stenkast från bryggkanten i Fjällbacka, ligger Stora Hotellet. Där kan du unna dig en kort semester, en bättre bit mat eller bara ett glas och soft barhäng på resan genom sommaren.  

Stora Hotellets anrika byggnad har stått stadigt i Fjällbacka sedan 1830-tal och har sett otaliga vågor skölja in mot hamnen. Sedan november ifjol drivs hotellet av entreprenörerna bakom bland annat framgångsrika Skärets Krog & Café. Uppfräschningen under vintern har varit grundlig, där allt från restauranger till hotellrum renoverats. Restaurangerna har nya koncept, medan hotellrummens storytelling behållits intakt. Det läggs ett ännu starkare fokus på gästerna och att ge bästa möjliga besöksupplevelse. Givetvis med en liten touch av västkusten.   

Restaurang Mamsel.

– I restaurangen Mamsel har vi fokus på närproducerat fisk- och skaldjur. Lokala färska råvaror, som blir härliga maträtter. I restaurangen har vi även en stor lucka i golvet, som leder ner till vår vinkällare. Vi öppnar på kvällen, så gästerna kan följa med ner och välja vinsort efter maträtt, berättar delägaren Oscar Gyllström.   

Trots en grundlig renovering sitter den anrika stämningen kvar i byggnaden. I små skrymslen och vrår har rustika detaljer bevarats, som landmärken från en tid då havet alltid satte mat på bordet. Stora Hotellet kommer vara Fjällbackas vardagsrum, där gäster enkelt kan slinka in på ett glas i trivsam miljö. Lika självklara är möjligheterna till en bättre konferens, en oförglömlig bröllopsfest – eller bara en härlig weekend, som utsökt hemesteralternativ år 2020.   

Utöver fantastisk boendemiljö och underbar utsikt över havet bjuds gäster möjlighet till flera kringaktiviteter knutna till hotellet. Som att hänga med på äkta fisketur eller laga mat i köket tillsammans med tv-kocken Thomas Sjögren, för att nämna ett par exempel.  

– Vår målsättning är att vara landets bästa säsongsföretag. För gästerna kommer det märkas genom att vi har oerhört starkt fokus på service. Gästerna ska få bästa möjliga upplevelse, oavsett om det är en öl i hotellbaren eller övernattning med frukost och middag. Gästen är alltid i fokus hos oss och vi tar alltid hand om gästen, berättar Oscar Gyllström. 

Restaurangen Mamsel kompletteras med säsongsrestaurangerna Grano och Asado innanför hotellets väggar. Samtliga tre är öppna hela högsommaren. Därigenom ges gäster utsökta upplevelsemenyer att välja mellan.  

– Stora Hotellet är verkligen Fjällbackas vardagsrum, säger Oscar Gyllström. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar