Nyöppnad Grano-restaurang på Smögen!

Under våren slog Grano upp portarna för sin nya restaurang på Smögen. Den är Granos tredje på västkusten, de tidigare återfinns i Göteborg och Fjällbacka. Med en härlig sommar på Smögen erbjuds god mat och dryck till restauranggästerna. 

Grano.

Grano ligger på torget på Smögen, i lokalerna där den gamla närlivsbutiken tidigare huserade. På källarplan finns ett bageri, med Grano ovanför. Under högsommaren kommer restaurangen att ha öppet varje dag, där du kan avnjuta både mat och dryck av absolut toppklass. 

-Vi har plats för ätande både inne i restaurangen och utomhus. Vår stora uteservering har dessutom kvällssol, vilket inte är så vanligt på Smögen, berättar kocken Thomas Sjögren. 

Grano på Smögen kommer delvis följa sina föregångares matkoncept, med fokus på förrätter och pizza. Men även en nyare inriktning på skaldjur, när närmiljön erbjuder så enastående råvaror. Dessutom kommer du som besökare att kunna ta del av ett rikt cocktail-sortiment, där bland annat Granos egen gin är grunden till många drinkar. 

-Vi har även producerat en egen öl, Grano 45. En ljusare öl på 4.5 % som är god till det mesta, berättar Thomas.  

Han är entreprenören och initiativtagaren bakom bland annat Skärets Krog och Stora Hotellet i Fjällbacka, samt Granos restauranger. Bohuslän har en unik kombination av underbar miljö och tillgång till fantastiska råvaror, som gör det möjligt till ett oerhört levande näringsliv.  

-Den unika miljön hjälper till att skapa både unika destinationer och upplevelser. Och vi har tur med Bohusläns fisk- och skaldjur, som vi kan laga fantastiska rätter på. 

Många har säkert följt Thomas Sjögren i ”Pernillas matresa – Yes Chef!” på Kanal 5 eller discovery+, som sidekick till Pernilla Wahlgren. En programserie i sex avsnitt, där duon reste runt i Sverige och besökte lokala producenter. Mixen av resa- och matprogram landade i många feelgood-upplevelser. 

-Det är fantastiskt att se hur mycket Sverige har att erbjuda. Från löjromfiske till att plocka tryffel eller färsk majs. Och Pernilla är verkligen helt toppen. Sprallig och rolig, alltid fylld av positiv energi. Vi hoppas på en fortsättning, där vi åker utomlands. Men under sommaren så är det restaurangerna i Bohuslän som gäller, säger Thomas.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar