Göstas Fisk – ett familjeföretag med anor

Det kryllar inte av året-runt-öppna verksamheter på Smögen. Göstas Fiskekrog är ett av undantagen. Den omtyckta krogen, med tillhörande fiskbutik, är en given destination för både lokalbefolkning och turister under alla tider på året.  

Göstas Fisk är ett familjeföretag med mångåriga anor. Verksamheten som en gång startade med Rudolf Karlssons Fiskeexport AB har genom åren vidareutvecklats via brorsbarn, kusiner, fäder och söner. Idag drivs företaget av fjärde generationens fiskentreprenörer genom Patrik Jansson som tagit över rodret från sin pappa Gösta. Förutom Göstas Fiskekrog består bolaget av fiskaffären Göstas Fisk & Skaldjur, Hållö Bar, Smögens Räk- & Fiskgrossist samt C. James Fiskeexport Smögen.   

Unikt för Göstas är de har öppet året runt. I fiskbutiken nere på Smögenbryggan kan du alltid, oavsett årstid, botanisera bland färsk fisk och skaldjur, egna inläggningar, såser och färdigrätter. Även Göstas Fiskekrog, som ligger vägg i vägg, har öppet sommar som vinter.  

– Jag tror att det har stor betydelse för Smögen, både för de bofasta och helg- eller sommarturisterna i området. Förr var allting stängt under lågsäsong, men vi har sedan 2002 öppet både fiskbutiken och krogen. Och det tror jag uppskattas, berättar Patrik Jansson.  

På Göstas Fiskekrog, som i år har 10-årsjubileum, har det hänt en hel del sedan ifjol. Patrik berättar att lokalerna under vintermånaderna genomgått en stor renovering, vilket resulterat i ett fräscht och modernt öppet kök samt en ny festvåning med plats för större sällskap. De nya rymliga lokalerna gör att de nu kan ta emot företags- och konferensgäster samt bokningar för små och stora bröllopsmiddagar, födelsedagskalas och andra festligheter. Och det är ju svårt att tänka sig en härligare plats för en konferens eller fest, med den fantastiska utsikten över havet och inloppet till gästhamnen.  

Den nybyggda övervåningen kommer dock inte enbart att användas vid abonneringar. I sommar kommer nämligen skaldjuren stå i fokus på menyn, bland annat genom skaldjursbufféer under fredagar och lördagar. De dignande platåerna med färska, nykokta räkor, kräftor och andra godsaker kommer att serveras direkt till bordet. Allt du behöver göra är alltså att slappna av och njuta av sällskapet, utsikten och läckerheterna som ligger framför dig. Ett tips är att boka i tid, då platserna är begränsade och intresset är stort.   

Havets läckerheter på Göstas Fiskekrog.

Givetvis går det bra att bara kika förbi krogen när andan faller på för ett glas och någon av rätterna i krogens bistro- eller à la carte-meny. Och även om fokus av naturliga skäl ligger på havets läckerheter så finns det även alternativ för köttätaren.  

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar