6 unika boenden på västkusten

6 unika boenden på Västkusten

Vill du göra något annorlunda i sommar? Då kan vi rekommendera ett besök till någon av dessa unika platser.

Ett boende utöver det vanliga kan förhöja vilken semester som helst – och på Västkusten finns det många platser att välja på. Varför in spendera några dagar i en fyr på en ödslig ö, sova och bo mitt på havet eller tälta lyxigt i skogen?

Pater Noster på Hamneskär
Förr i tiden guidade fyren Pater Noster sjöfarare in mot Bohusläns kust. Då bodde fyrmästarfamiljerna på den karga ön Hamneskär. Idag har platsen fått nytt liv och fungerar som hotell- och konferensanläggning. Pater Noster har fått flera prestigefulla och internationella priser och nu har du chansen att bo här. På ön finns nio väldesignade rum med fantastisk utsikt och sovplatser för 24 gäster. Boka en upplevelse du sent kommer glömma. 

Pater Noster på Hamneskär
Pater Noster på Hamneskär. Fotograf: Erik Nissen Johanssen

Salt & Sill på Tjörn
Tänk dig att spendera sommaren på ett flytande hotell på Västkusten. Nu kan det bli verklighet. På Klädesholmen på Tjörn ligger Salt & Sill. Här kan du bada direkt utanför rummet och koppla av i den flytande bastubåten. Njut av mat inspirerad från havet och vaggas sedan till sömns av vågorna.

Hotel Stana på Orust
I det mysiga skärgårdssamhället Hälleviksstrand på Orust ligger Hotel Strana. Bo alldeles intill havet i ett modernt hotellrum eller i någon av deras charmiga havshus. Vill du slå på stort går det också att boka deras glampingstuga Ocean Hut som ligger på en flytande brygga med panoramautsikt över havet. Oavsett vilken boendeform du väljer kan du vara säker på att få en fantastisk upplevelse. Här har du nära till bastuflotte, padelbana, fina promenadstråk vid sjöbodar, klippor och havsvikar.

Anfasteröd Gårdsvik i Ljungskile
Vill du spendera semestern i naturen men fortfarande lyxa till det? Då är detta någonting för dig. Här kan du bo i lyxiga safaritält med badrum, kök, värme och sköna sängar mitt i naturen. Välj att bo på en klippa med magisk havsutsikt eller vakna mitt i en lummig bokskog. Vill du ha en aktiv vistelse finns många olika aktiviteter att hitta på – klättra, vandra, cykla paddla eller delta i någon av hotellets gruppaktiviteter.

Stora Hotellet i Fjällbacka
Fjällbackas egna vardagsrum, oavsett om du är här för övernattningar eller restaurangbesök. I den vackra och anrika byggnaden, där Mamsell Charlotta Hanqvist en gång drev gästgiveri och handelsbod, väntar nu ett mysigt hotell med tre restauranger, japanskt spabad, bastu och relax. Lämpar sig lika bra under högsäsong som till bas vid höstens hummerfiske.

Pevon Ecoturism i Olofstorp
Ta ditt tältande till en högre nivå. Bo i någon av trädtälten på Pevon Ecoturism och slipp vakna av en obekväm sten under liggunderlaget. I det fina naturreservatet Vättlefjäll utanför Göteborg kan du uppleva naturen på nära håll. Såklart finns det bord, stolar och eldplats nedanför så att ni kan mysa till det innan sängdags. Runt gården finns både får och hästar, så var beredd på att vakna upp med djur alldeles intill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar