Upplev pärlan vid sundet

Redo för en härlig sommardag i Hamburgsund? På denna sida har vi samlat några aktiviteter och platser du inte får eller bör missa.  

Glass med anor 
Som glasskännare har du säkert stenkoll på det svenska, ekologiska premiumglassmärket Pipersglace. Men visste du att det startades av italienaren Pietro Ciprian i Stockholm redan 1911 och att huvudkontoret idag återfinns i Hamburgsund? I Pipershuset som en gång i tiden inhyste Pipersglace tillverkning ligger idag företagets populära glasscafé, bageri och café. Här kan du ta chansen att svalka dig med en uppfriskande pinn- eller kulglass gjord av ekologiska, naturliga och företrädesvis svenska råvaror. Välj din favorit bland smaker som Blueberry Cheesecake, Hjortron, Hallonsorbet eller årets nyhet Salt chokladkola. 

Utforska Hamburgö
En given utflykt vid ett besök i Hamburgsund är att ta den lilla linfärjan över sundet till Hamburgö. Hyr en cykel eller ta en vandringstur i de natursköna omgivningarna eller unna dig slapp dag med sol och bad. Alldeles intill färjeläget ligger också minigolfbanan där du kan utmana dina nära och kära på en tolvhålsrunda på klassiska konstgräsbanor innan ni tar turen tillbaks till fastlandet igen.   

Hamburgö.

Kulinarisk njutning i hamnen
Middagsupplevelsen blir så mycket bättre i en härlig miljö. Ett ställe där du verkligen kan kombinera god mat och vacker utsikt är på restaurangen Hjalmars, nere i hamnen i Hamburgsund. Se båtarna puttra förbi genom sundet medan du avnjuter någon av rätterna från menyn, som präglas av havets läckerheter och Hjalmars mytomspunna pizzor. Helt klart ett sommarmåste!   

Nytt aktivitetsområde på gång
Planeringen av ett nytt aktivitetsområde i centrala Hamburgsund är i full gång. Området vid Skäret kommer, så snart allt går i lås, fyllas med padel- och beachvolleybanor samt stora gräsytor för sport, hopp och lek för alla åldrar. Bakom den efterlängtade satsningen står eldsjälarna i Hamburgsunds IF, med Andreas Johansson och Claes Johansson i spetsen) och Sparbanken Tanum som stolt huvudsponsor. 

Exakt datum för öppnande är inte helt fastställt, så håll ögon och öron öppna!  

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar
Läs mer

Underbara Koster

Bohuslän är fullt av smultronställen och guldkorn, såväl små som redan välkända. Till den senare kategorin hör Kosteröarna…