Upplev Strömstad & Kosteröarna

Sommaridyllen Strömstad är Sveriges västligaste stad, rik på både kultur, havsdelikatesser och natur- och shoppingupplevelser – och givetvis härliga skärgårdspärlor såsom Kosteröarna. Nedan listar vi några trevliga platser att besöka i sommar. 

The Piraya Brewery En “Bränngó öl från Norra Bohuslän” – kanske har du hunnit dricka en sådan i sommar redan? Det är öl från bryggeriet The Piraya Brewery i Strömstad. Med inspiration från stadens gamla bryggeri tillverkar och säljer de öl – på Bohuslänskt vis. Dra med dig kompisgänget på ölprovning och upplev bryggeriet in action under en guidad tur!  Nöjesparken Daftöland  En äventyrspärla i pirattema för de lite yngre turisterna. Här finns fartfyllda åkattraktioner, lekplatser och spelhallar för hela familjen, och i parken lär ni stöta på en och annan pirat. På den stora scenen anordnas det dagligen teaterföreställningar där temat för i år är Kapten Svartkrut och den gyllene kompassen.  Backlunds Bageri, Bistro & Bar Bageri på dagen och krog på kvällen – mitt på strandpromenaden i Strömstad hittar du populära Backlunds Bageri, Bistro & Bar. Här erbjuds söta och salta läckerheter till både frukost, lunch och middag. Naturliga råvaror står alltid i fokus och du kan räkna med att allt tillagas från grunden. En varm sommarkväll kan du njuta av lyxiga drinkar och musik med solnedgången som utsikt.  Alaska, Nord-Långö Efter 30 år av guldgrävande i Alaska, USA, återvände Hilma Svedahl till Strömstad och byggde upp ett sten- och blomsterparadis på Nord-Långö. Hennes livsverk från sent 20-tal består av imponerande tempel, torn, murar och blomsterträdgårdar, och har blivit ett givet turistmål för Strömstadturister. Du tar dig enkelt ut till ön med skärgårdsbåt från norra hamnen i Strömstad.   Strömstad stadsmuseum Om vädret inte är på din sida kan du passa på att besöka det anrika stadsmuseet i centrala Strömstad. I den vackra byggnaden från 1880-talet, som från början var ett kvarnmagasin, kan du fördjupa dig inom allt från beredskapstiden och Karlsgatebranden till Syco-keramik och annan spännande västkusthistoria. Inträdet är gratis och möjlighet till guidad tur finns.   Restaurangbiografen Park Strömstad bjuder inte bara på utsökt skaldjursmat, utan här finns även utrymme för annat gott. Om ditt hjärta slår lite extra för en god oxfilé eller ryggbiff kommer du inte att lämna Restaurangbiografen Park hungrig eller besviken. Förutom god mat är det en riktigt härlig plats att umgås och fika på, och givetvis även titta på film om du har lust. Vinälskare rekommenderas ett besök på torsdagar då Park har lite extra fokus på just viner. 

Kosteröarna

Lämna fastlandet för en dag eller två och ta dig ut till de sagolika Kosteröarna. De två öarna, Nord- och Sydkoster, erbjuder alltifrån gemytliga skaldjursrestauranger och smultronställen till sälsafari, paddel- och snorklingsupplevelser. Storslagna utsikter har du i alla väderstreck! Du tar dig enkelt ut med passagerarfärja från norra hamnen i Strömstad. Här nedan listar vi tre besöksmål som du inte får missa. 
Kosters trädgårdar, Sydkoster Närodlat när det är som bäst! Bege dig till Sydkoster och njut av en lunch med nyskördat som huvudingrediens tillsammans med bröd från det egna hantverksbageriet. Efter maten kan du strosa runt i idyllen av grönskande odlingar, frukter, blommor och växthus. Den mysiga gårdsbutiken är också väl värd ett besök. Här kan du handla oljor, sylter, ägg och nybakat bröd – direkt från gården.  Kosters Rökeri , Sydkoster Om du vill åt den riktiga skärgårdskänslan ska du besöka restaurangen Koster Rökeri på Sydkoster. Här erbjuds mat från havets läckerheter och även flera vegetariska alternativ. Slå dig ner på den mysiga uteserveringen och njut av god mat och utsikt över Kosterfjorden. För den som inte kan få nog av fisk och skaldjur finns det möjlighet att köpa med sig mer av det goda i restaurangens fiskbutik.  Kosters Fyrar, Nordkoster Upplev Bohusläns bästa utsikt! Packa matsäcken, dra på dig vandringsskorna och ta dig över till norra Koster via linfärjan vid Långegärde. Promenera upp till fyrarna på berget Högen, Kosters högsta punkt, och njut av de slående vyerna över Norge, Ursholmen och Strömstad. Glöm inte kameran! 
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar