The Barns Lobster Roll med chilibea och två sorters lök

Hummer i korvbröd kanske låter lite skumt. Men den här amerikanska klassikern är väl värd sina lovord. Det är en rolig kombination där lyx möter snabbmat som passar perfekt till sommarens alla festligheter.  

Friterad silverlök. Foto: Studio Mint.

THE BARNS LOBSTER ROLL
4 portioner

Detta behöver du:
Hummer
2 levande humrar
2 l vatten
1 dl Brooklyn Lager
½ dl salt
10 fänkålsfrön 

Chilibearnaisesås
slå din egen favvo-bea
vitlök
chili  

 Friterad silverlök
2 silverlökar
1 msk maizena 
5 dl matolja
salt 

Picklad rödlök
½ dl ättika
1 dl socker
1 ½ dl vatten
2 stora lökar 

Bröd
Den ambitiösa bakar sitt eget korvbröd, den late köper en lyxig färdig variant. 

Gör såhär:
Börja med att pickla löken genom att koka lag på ättika, socker och vatten. Låt svalna. Skiva löken tunt och lägg i en burk med tätt lock. Häll på den kalla lagen så den täcker löken och låt stå i kylen i helst ett dygn.  

Hyvla silverlöken tunt. Blanda maizena och lök ordentligt och låt löken ligga framme på köksbänken i ungefär 30 minuter så att maizenan sätter sig runt löken. Värm olja i en kastrull och fritera löken tills den är gyllenbrun. Ta upp löken med en hålslev och låt rinna av på papper. Salta efter smak.  

Dags för hummern. Koka upp vatten, öl, salt och fänkålsfrön i en stor kastrull. Lägg de levande humrarna på en skärbräda och avliva dem genom att sticka en knivspets genom huvudet. Lägg humrarna i kastrullen och koka i ungefär 6 minuter. Kyl sedan ner. Plocka ut allt kött och grovhacka det.  

Slå din favoritbea och smaksätt den genom att riva en liten klyfta vitlök och en bit fint hackad chili. Blanda sedan det hackade hummerköttet med chilibean.  

Gör ett snitt i korvbrödet och rosta i ugnen på 180 grader i ungefär 2 minuter. Lägg den picklade rödlöken i botten av korvbrödet, lägg sedan på hummerröran och toppa med friterad silverlök. 

Istället för hemlagad?
Känns det trixigt att göra din egen Lobster Roll? Kom in till The Barn Smögen och prova vår nya variant med hummermajjo och fänkålsallad.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar