Guldkorn för badsugna

Man skulle kunna säga att Bohusläns bästa badplats sträcker sig mellan Strömstad i norr till Marstrand i söder. Överallt finns mysiga klippor och vikar att utforska. Här är några av dem.  

Capri Havsbad, Strömstad
Ett säkert kort för barnfamiljen. Här finns en stor fin sandstrand, härliga klippor, gräsmattor och lekplatser. När du behöver fylla på energidepåerna efter bad, lek och krabbfiske finns en kiosk alldeles intill.  

Marmorbassängen, Hållö
En badplats som bör upplevas. Det klara, salta vattnet och den grönskimrande sandbottnen gör ön till en spännande plats för sportdykaren. Men även solbadaren har mängder av härliga granitklippor att njuta av. Här finns även en fyr, vandrarhem, ornitologhus, naturum och café. Enklaste vägen hit är med turbåt från Smögen eller Kungshamn.  

Tanumstrand, Grebbestad
En badplats med det mesta man kan önska sig. Stor sandstrand, klippor och gräsmatta för sollapande och lek. I närheten finns även beachvolleyplan, minigolf, toaletter, dusch, kiosk och restaurang. Tillgänglighetsanpassat med ramp.  

Sälviks badplats, Fjällbacka
Vid södra infarten till Fjällbacka ligger denna populära och barnvänliga badplats. Välj om du vill slå dig ned på den stora gräsmattan, sandstranden eller de solvarma klipporna. Badbrygga, toaletter, affär och dusch på den intilliggande campingen.  

Boviken, Hamburgö
En pärla på vackra Hamburgö, någon minuts färjetur från Hamburgsund. Här kan du njuta av två sandstränder, hopptorn, klippbad i flera väderstreck samt en magisk utsikt över Västerhavet.  

Badholmarna, Bovallstrand
En av landets äldsta badinrättningar. Ta gångbron ut och njut av klippbad och hisnande skutt från hopptorn, trampoliner och badbryggor. Det finns gott om badstegar utplacerade och även kiosk, toaletter och badhytter.  

Fisketången, Kungshamn
En annan familjepärla med såväl klippbad som sandstrand. Gott om plats, även under sommarens hetaste dagar. Komplett med omklädningsrum, toaletter och kiosk, när du behöver fylla på glassintaget.  

Pinneviksbadet, Lysekil
Platsen att befinna sig under sommarens varma dagar, oavsett om du vill sparka boll på gräsmattan, lapa sol från klipporna, fiska krabbor från bryggan eller doppa tårna längs den långgrunda sandstranden.  

Mollösunds badplats, Kattevik (Orust) 
Härligt barnvänligt med hopptorn, bryggor och simskola. En extra bonus är den fantastiska vyn, som gör sig extra bra till kvällsdoppet i solnedgången.  

Kåreviks badplats, Rönnäng (Tjörn) 
En av Tjörns över tjugo badplatser och även den bästa enligt många, särskilt barnfamiljer. Lockar med stora gräsytor, sandstrand, klippor, badbryggor, hopptorn och trampolin. Även utrustad med trappa och toalett.  

 Strandverket, Marstrand
Sandstrand, klippor och en avgränsad vik för de minsta badarna. Runt hela ön finns badstegar utplacerade – om du nu hellre vill leta upp din egen favorit.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar
Läs mer

Säregna Käringön

Den lilla ön Käringön återfinns längst ut i havsbandet, i den bohuslänska skärgården. Till denna avlägsna ö kan…